Briljant samenwerken, verbluffend resultaat

Leiderschap, vertrouwen, verbinding en effectieve communicatie

Als je alle facetten van samenwerken perfect op elkaar afstemt, bereikt je verbluffende resultaten. Maar om welke facetten gaat het dan precies en hoe zorg je voor een perfecte afstemming? Leiderschap, vertrouwen en verbinding zijn essentiële elementen. Het creëren van succesvolle samenwerking is een intensief proces waarbij je als het ware een ruwe steen transformeert in een waardevolle diamant. Deze metafoor is de rode draad in onze succesvolle praktische aanpak.

Briljant samenwerken is gebaseerd op onze eigen ervaring, heeft zich in de praktijk bewezen en is in verschillende vormen beschikbaar. Samenwerken is mensenwerk en daar hoort leiderschap, vertrouwen, verbinding en effectieve communicatie bij. Ook al is de rode draad telkens herkenbaar, het blijft maatwerk. Maatwerk passend bij u, uw organisatie en budget. Naast de op uw organisatie afgestemde begeleiding en coaching is onze werkwijze ook beschikbaar als workshop of boeiende compacte managementroman.

Compacte managementroman Boek Briljant Samenwerken
Net zoals onze aanpak en workshop, praktisch en geen saaie managementtheorieën maar een verhaal dat lekker vlot wegleest. Een verhaal met een boodschap, dat wel. En uiteraard veel praktische handvatten en inzichten om de principes van briljant samenwerken snel en eenvoudig in uw organisatie toe te passen.

Als Kathy, de hoofdpersoon in dit unieke verhaal, op een dag onverwacht de leiding over het familiebedrijf moet overnemen, ontdekt ze dat het niet goed gaat met het bedrijf. Maar dan laat de sympathieke diamantslijper Alouis haar het geheim van briljant samnewerken zien. Stapsgewijs leert ze alle facetten van samenwerken binnen en buiten de organisatie in de juiste vorm te slijpen tot een briljant resultaat. Samen met Kathy ontdekt u in dit boek de geheimen van briljant samenwerken.

Je kunt kiezen uit een gedrukte uitvoering of een digitaal E-book. Je kunt ze bestellen bij managementboek.nl of bol.com. De gedrukte uitvoering is ook in de plaatselijke boekhandel verkrijgbaar. 

Gratis inkijkexemplaar Briljant Samenwerken – Inkijkpagina’s

Briljant Samenwerken in uw bedrijf of organisatie?
In onze compacte managementroman kun je kennismaken met de principes van briljant samenwerken. Inspirerend en laagdrempelig geschreven zodat je er zelf mee aan de slag gaat. Ook al hebt je de principes goed begrepen, briljant samenwerken leer je vooral door het gewoon te doen en het te ervaren in de praktijk. Wil je meer weten over briljant samenwerken, het realiseren van de essentie, leiderschap en effectieve communicatie, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Frank-Jan van Deijck
Van Deijck Awakening
Veenendaalstraat 127
5036 WP Tilburg
T: 06 5354 5620
E: info@vandeijckawakening.nl
W: www.vandeijckawakening.nl
Harry Vos
Avila coaching
Schoolstraat 13
5473 GD Heeswijk-Dinther
T: 0413 30 3848
E: info@avilacoaching.nl
W: www.avilacoaching.nl

Meer weten over ons boek?

Boekrecensie Inkoperscafe, Recensent Peter Streefkerk

Goed kunnen samenwerken is essentieel voor de relatie tussen een inkoper en zijn of haar klanten. Het lijkt zo gemakkelijk en vanzelfsprekend, dat samenwerken. Toch valt het in de praktijk soms vies tegen. Waaraan ligt dat nu? Is het de klant met zijn onmogelijke eisen en wensen? Of zijn het toch de inkopers zelf die zich onvoldoende kunnen inleven in de positie van hun klanten? Met boekje ‘Briljant samenwerken’ reiken de auteurs Frank-Jan van Deijck en Harry Vos je een model aan om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Managementroman
In de traditie van succesvolle boekjes als ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ (Spencer Johnson) , ‘Onze ijsberg smelt!’ (John Kotter) en ‘Hondenbrokken’ (Jos Burgers) hebben de auteurs ervoor gekozen om hun ervaringen over te dragen via een managementroman. Een compact verhaal, in niet meer dan 63 pagina’s, en geschreven aan de hand van een metafoor. In dit geval het slijpen van een ruwe steen tot een waardevolle diamant.

Metafoor die niet voor de hand ligt
Diamanten slijpen, niet een proces waar je in eerste instantie aan denkt als je het hebt over succesvol samenwerken. De auteurs weten je echter op een heel eenvoudige wijze te boeien met het verhaal van Kathy die onverwachts het familiebedrijf moet overnemen, omdat het op alle fronten niet goed gaat. Aan de hand van de ervaren diamantslijper Alouis gaat Kathy aan de slag om het bedrijf weer vlot te trekken. Dat gaat niet direct zonder slag of stoot. Er speelt nogal wat en dat zorgt ervoor dat goed samenwerken niet zo vanzelfsprekend is.

Vertaling naar de inkooppraktijk
Ook inkopers lopen tegen dit soort problemen aan. Ze acteren in een ‘wereld’ waarin heel veel onderwerpen spelen. Op het zakelijke en op het persoonlijke vlak. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Als intermediair tussen klanten en leveranciers en als verbindende factor richtingen afdelingen, zo als HRM en ICT. Vaak is het moeilijk alle aspecten die er spelen boven water te krijgen. Vaststellen waarom de ene samenwerking vlotjes verloopt en de andere samenwerking een grote free style worstelpartij vormt. Je staat er als inkoper niet altijd bij stil. De praktische handvatten en inzichten uit de context van een diamantslijperij zijn echter universeel en breed toepasbaar.

Boekje dat navolging verdient
In tegenstelling tot de marketing kent de inkoop geen uitgebreide historie als het gaat om managementboeken. Het aantal inkoop-gerelateerde uitgaven op jaarbasis is altijd op de vingers van twee handen te tellen. Laat staan dat mensen uit het inkoopvak een boek schrijven over een ander onderwerp. Daarom is het meer dan vermeldenswaard dat het boekje ‘Briljant samenwerken’ mede geschreven is door Frank-Jan van Deijck, van origine inkoper en daarna overgestapt naar het vak van (inkoop)advies en interim management. Een voorbeeld dat navolging verdient. Al is het alleen maar om duidelijk te maken, dat het inkoopvak meer omvat dan alleen onderhandelen over specificaties en contractvoorwaarden.

Eindoordeel
Zeker voor inkopers met interesse voor de psychologie van het samenwerken biedt het boekje meer dan voldoende invalshoeken. Hoewel je het boekje binnen een paar uur kunt uitlezen, is het raadzamer daar de tijd voor te nemen. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Je mag niet verwachten dat een samenwerking die om wat voor redenen dan ook tot dan toe stroef verloopt, binnen de kortste keren wordt omgezet in een probleemloze en productieve samenwerking. Goed samenwerken is een kunst, een vak apart en daar mag je best wel wat moeite voor doen.

Beoordeling

  • Nieuwswaarde:     *
  • Praktisch nut:        ****
  • Toegankelijkheid:  *****

 

Boekrecensie NBD Biblion, Recensent: CM. Manni 22-07-2015

Briljant samenwerken: groeidiamant voor mens en organisatie / Frank-Jan van Deijck en Harry Vos; redactie Andrea Luijten en May Zeelen. – Eerste druk, [Breda] : eBookpoint, [2014]. – 63 pagina’s : illustraties ; 2

Deze compacte managementroman van net zestig bladzijden vertelt het verhaal van Kathy die gevraagd wordt het bedrijf van haar oma over te nemen en dat en passant weer tot bloei te brengen. De nadruk ligt op het ontdekken van het belang van samenwerken en de manier waarop je daar als bestuurder succesvol invulling aan kunt geven en zo de organisatie naar een hoger niveau kunt brengen. De auteurs – beiden ervaren bedrijfsadviseurs en coaches – zien succesvolle samenwerking als een intensief proces waarbij je als het ware een ruwe steen transformeert in een waardevolle diamant. Dat proces begint met het zoeken naar inzicht in de essentie om vervolgens actief resultaten te boeken, waarbij het samenspel van kwaliteiten de basis voor succes door toegevoegde waarde is. Een vlot lezend verhaal dat je op een plezierige manier aan het denken zet. Normale druk; voorzien van enkele illustraties en puntsgewijze samenvattingen in tekstkaders.