Transformatiespel spelen

Het Transformatiespel wordt wereldwijd gespeeld

Het Transformatiespel – Transformation Game® – is ruim veertig jaar geleden ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler, in Findhorn Foundation. Sinds het spel in 1978 in Findhorn voor de eerste keer werd aangeboden, hebben wereldwijd vele duizenden mensen het spel gespeeld in al haar varianten. Deze varianten zijn ontwikkeld door InnerLinks, de organisatie waar Joy en Kathy hun activiteiten en het Spel hebben ondergebracht. De Findhorn Foundation is het centrum van Game-programma’s in Europa. Alleen gecertificeerde spelbegeleiders mogen het spel commercieel aanbieden.

Spelvarianten:

The Solo Game: de éénpersoonsversie. Onder begeleiding van een gecertificeerde spelbegeleider speel je het spel alleen.
The Box Game: de speldoosuitvoering, waaraan maximaal 4 spelers kunnen deelnemen. Deze versie is in de winkel en op internet te koop. Voor het realiseren van de juiste diepgang wordt een gecertificeerde spelbegeleider geadviseerd.
The Wheel Game: hieraan kunnen maximaal 6 spelers onder begeleiding van een of twee gecertificeerde spelbegeleider deelnemen.
The Group Game / Organisation Game: maximaal 125 personen van een organisatie kunnen hieraan deelnemen. Zij vertegenwoordigen – verdeeld over een aantal groepen – de verschillende delen van de organisatie. De groepen spelen met elkaar als een geheel. Elke groep wordt begeleid door een gecertificeerde spelbegeleider. De rest van de organisatie kan het spel als publiek volgen. Deelnemers en publiek kunnen tijdens het Spel wisselen.
The Planetary Game: Een levensgrote uitvoering van het Transformatiespel. Het Spel wordt eens in de paar jaar in deze versie gespeeld, onder begeleiding van de ontwikkelaars van het Transformatiespel. Het speldoel heeft daarbij wereldomvattende onderwerpen. Het eerstvolgende Planetary Game staat gepland van zaterdag 11 tot en met vrijdag 17 april 2020, in de Universal Hall van Findhorn in Schotland.

Wat is het Transformatiespel?

Het Transformatiespel is een laagdrempelig, lichtvoetig doch zeer diepgaand middel om naar jezelf te kijken; je bewust te worden van de manier waarop jij vormgeeft aan je leven en aan je levensomstandigheden. Het spel helpt je om te begrijpen waaróm je dit zo doet, en stelt je in staat om veranderingen aan te brengen. Je ontdekt zowel je sterke kanten en kwaliteiten als je belemmerende patronen en overtuigingen, er worden inzichten aangeboden en je wordt ondersteund in het doorbreken van blokkades en het zien van nieuwe mogelijkheden, zodat je tot verdere persoonlijke groei kunt komen. Bewustwording, zelfontdekking, zelfinzicht en toename van zelfliefde en zelfacceptatie zijn de belangrijkste doelen van het Transformatiespel.
Jouw speldoel
Het spel kan gespeeld worden met twee tot zes spelers, onder begeleiding van één of twee spelbegeleiders. De speeltijd varieert van één dag tot een heel weekend. In overleg kan het spel tot maximaal zes dagdelen gespeeld worden. Dit is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en hun wensen. Spelers bepalen van tevoren een persoonlijk Speldoel, dat ze middels het Spel willen bereiken. Soms gaat het om een levensvraag, waarin iemand inzicht wil verkrijgen. Het kan echter ook gaan om het bereiken van een bepaalde, gewenste situatie. De spelleider begeleidt de spelers hierbij, zodat het Speldoel zo helder mogelijk wordt geformuleerd. De spelers delen hun speldoel met elkaar, waarna het Spel kan beginnen. Binnen de groep speelt ieder zijn/haar eigen spel. Het is geen kwestie van “Ik tegen de ander”, maar van “Ik met mezelf”, ondersteund door de ander. Openheid, samenwerking en interactie worden gestimuleerd. Spelers leren zo ook van elkaar, in een sfeer van intimiteit en vertrouwen.
Jouw levenspad
Op het spelbord lopen de spelers elk hun eigen Levenspad. Ze bewegen zich achtereenvolgens door vier niveaus: het fysieke, het emotionele, het mentale en het spirituele. Op elk niveau komen zij zaken tegen die hen helpen om hun speldoel te bereiken. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verkrijgen van inzicht, het ontdekken van belemmerende patronen en/of overtuigingen en het succesvol doorbreken daarvan, het leren vertrouwen op de eigen intuïtie, het gebruiken van de eigen vrije wil, het zich bewust worden van kwaliteiten etc. Soms confronterend, soms aanmoedigend, maar altijd leidend tot persoonlijke groei. M.b.v. een scorekaart houden de spelers de voortgang van hun Spel, en daarmee hun eigen ontwikkeling, bij.